Σεμινάριο διατροφής στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού

Τη Δευτέρα 23 Μάϊου 2022, ο διατροφολόγος Πέτρος Ζάμπακας επισκέφτηκε το Μεταβατικό Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Ψυχικής Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο στο Συμβουλευτικό Κέντρο της μονάδας και ένα σεμινάριο στη
Θεραπευτική Κοινότητα.
Στόχος των σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή ώστε το άτομο να αισθάνεται ψυχικά και σωματικά δυνατό.
Με δεδομένο ότι τα μέλη του προγράμματος είναι χρήστες και πρώην χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, στο σεμινάριο μέσα στη Θεραπευτική Κοινότητα δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο συνδυασμό των τροφών και πώς αυτές επηρεάζουν τις ορμόνες του ατόμου με αποτέλεσμα την καλή ψυχική διάθεση χωρίς ουσίες.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την κουλτούρα των μελών για υγιή ζωή που προσφέρει υγιή συναισθήματα με διάρκεια, δεχτήκαμε την επίσκεψη του Παναγιώτη Καραΐσκου, πρωταθλητή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στον Μαραθώνιο, στη Θεραπευτική Κοινότητα. Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, αποτέλεσε το καλύτερο πρότυπο αγωνιστή στην καθημερινότητα.
Ευχαριστούμε την εθελόντρια γυμνάστριά μας ,την Γεωργία Ιωνά που είχε την ιδέα αυτή και την πραγματοποίησε.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *