Επίσκεψη του Πρέσβη της Κορέας

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα 2019, η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου επισκέφτηκε με δική της πρωτοβουλία τη θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Ελεώνα Θηβών μαζί με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας και τη σεφ της Πρεσβείας, τον σεφ και έμπρακτο υποστηρικτή των θεραπευτικών Κοινοτήτων – παλαιό μέλος  του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Ηλία Μαμαλάκη και τριάντα κρατούμενες γυναίκες  (ανήλικες, μητέρες με παιδιά, εργαζόμενες στην αγροτική πτέρυγα).

Ακόμη, ήταν εκεί μέλη του Κέντρου Υποδοχής Αποφυλακισμένων, απόφοιτοι, εθελοντές και Προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ο Διευθυντής του σχολείου του Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα και παλαιό μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Πέτρος Δαμιανός και ο Διευθυντής της φυλακής.

Με αφορμή τη μαγειρική, άνθρωποι μέσα από διαφορετικές θέσεις, ρόλους και ανάγκες γνωριστήκαμε, επικοινωνήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και βιβλία μαγειρικής και μοιραστήκαμε εμπειρίεςγύρω από ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Αντίθετα στα στερεότυπα, η γυναίκα του Πρέσβη έβαλε ποδιά και μπήκε στην κουζίνα να βοηθήσει ενώ ο Πρέσβης ζήτησε “να ακολουθήσει το πρόγραμμά μας γιατί δε θα ήθελε να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο μας”.

Πολλά μπράβο στα μέλη της Κοινότητας, για την ομαδικότητα, την εργατικότητα και τη συνεργασία τους!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *