Προβολή ντοκιμαντέρ “Μέθοδος Στανισλάβσκι.Το συναίσθημα στη θεραπεία απεξάρτησης”

Πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ “Μέθοδος Στανισλάβσκι.Το συναίσθημα στη θεραπεία απεξάρτησης” σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μαυρογιάννη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δαναού 2,φίλοι και συνεργάτες του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Νύχτες Πρεμιέρας, ,παρακολούθησαν την προβολή .

Στην συζήτηση που ακολούθησε συμμετειχαν ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ όπως και ο Πρόεδρος της κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ,οι οποίοι μίλησαν από την δική του πλευρά ο καθένας, για το εγχείρημα.

Η αίθουσα γέμισε με συγκίνηση και αισιοδοξία.

Η συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Διεθνές Συνέδριο Στανισλάβσκι,έδωσε την ευκαιρία στο θεραπευτικό πρόγραμμα,να παρουσιάσει την εφαρμογή και προσαρμογή του συστήματος Στσνισλαβσκι στα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων του προγράμματος (γυναίκες και άντρες),ως βοηθητικό και αξιόπιστο εργαλείο στην θεραπευτική προσέγγιση που εφαρμόζεται για την ψυχική απεξάρτηση σε κρατούμενους πρώην χρήστες ουσιών,μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Η τέχνη μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της ψυχικής απεξάρτησης μόνο ως ενισχυτικός παράγοντας στη θεραπεία των ατόμων και μόνο αν συντονίζεται με τη θεραπευτική φάση που βρίσκεται ο καθένας.

Η κυρία Ειρήνη Τσαλέρα,Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ παρουσίασε τη μέθοδο με τον εξής τίτλο εισήγησης :Μέθοδος Στανισλάβσκι. Το συναίσθημα στη θεραπεία ψυχικής απεξάρτησης.