Θεραπεία και Δημιουργική απασχόληση – το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας στέλνουν μήνυμα στους ανθρώπους στη μονάδα οικογένειας μέσα από ένα βίντεο που περιγράφει την καθαρή ζωή τους στην κοινότητα μέσα στους χώρους της Θεραπευτικής Κοινότητας στις  φυλακές Κορυδαλλού.

10/7: Εκδήλωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση και τον οργανισμό Οδύσσεια με κύριο άξονα την αξιολόγηση των μελών των δημιουργικών δραστηριοτήτων και της επαγγελματικής κατάρτισης αναφορικά με τη θεραπεία απεξάρτησης.

Παράλληλα,θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Το ξύπνημα”, παραγωγής ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ το οποίο πραγματεύεται τις απόψεις των μελών και του προσωπικού για τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου στη θεραπεία εστιάζοντας στην ομώνυμη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού στις 30/3/2023 μέσω του θεατρικού συστήματος Στανισλάφσκι.

 

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού: 26/6

“Ανοιχτή πόρτα” της Θεραπευτικής κοινότητας σε όλη τη φυλακή,κατά τη διάρκεια της ημέρας με στόχο την ενημέρωση για την απεξάρτηση.

Τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας,θα εντάξουν τις προσκεκλημένες στην ομάδα μέσα από την μαγειρική τέχνη στην οποία εκπαιδευτήκανε μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο από επαγγελματία σεφ ως μια επαγγελματική  διέξοδο  μετά τη φυλακή.

 

Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών: 23/6

Φέτος τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών,θα μιλήσουν στους προσκεκλημένους για την απεξάρτηση, μέσα από τα κοσμήματα και τα ψηφιδωτά που αποτελούν δημιουργίες των ιδίων ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης που έλαβαν από επαγγελματία αργυροχρυσοχοΐας και εικαστικών τεχνών.

Παράλληλα ,θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ το ξύπνημα”, παραγωγής ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ,το οποίο πραγματεύεται τις απόψεις των μελών και του προσωπικού για τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου στη θεραπεία-θεατρικό σύστημα Στανισλάφσκι- εστιάζοντας  στην ομώνυμη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού στις 30/3/2023 με τη δια ζώσης συμμετοχή των μελών από τη Θ.Κοινότητα στις Δικαστικές φυλακές και των μελών από τη Θ.Κοινοτητα των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θηβών μέσω βίντεο πλήρως προσαρμοσμένου στην παράσταση.

 

Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων και Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης:

Στις 28/6 σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, θα εγκαινιαστούν οι ελεύθεροι χώροι του κτηρίου επί της Δροσοπούλου 41 (ισόγειο και ταράτσα) ως χώροι πρασίνου.

Με σεβασμό στις προδιαγραφές του κτηρίου,το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ φυτεύει στην ταράτσα και στο ισόγειο καλλωπιστικά φυτά και λαχανικά, δίνοντας το μήνυμα ότι η θεραπεία απεξάρτησης εξελίσσεται και μεγαλώνει σιγά σιγά όπως ένα φυτό που θέλει αγάπη, συνέπεια, φροντίδα και  κατευθύνσεις για τις ιδιαιτερότητες καλλιέργειας.

Τα μέλη του Κέντρου Υποδοχής Αποφυλακισμένων και της Επανένταξης εκπαιδεύτηκαν μέσω του Δήμου Αθηναίων στην οργάνωση “Γη” για τη διαδικασία φύτευσης και φροντίδας των φυτών και θα μιλήσουν στους προσκεκλημένους για τη διαδικασία της θεραπείας μέσα από δημιουργικές  δραστηριότητες που  χρειάζονται συνέπεια,φροντίδα,εκπαίδευση και αγάπη,όπως και η θεραπεία απεξάρτησης.

Το βάψιμο των χώρων,η φύτευση των σπόρων, φυτών και λαχανικών ,έχουν γίνει αποκλειστικά από τα μέλη του προγράμματος μετα από ειδική εκπαίδευση.

Παράλληλα,θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ το

“ξύπνημα”, παραγωγής ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ το οποίο πραγματεύεται τις απόψεις των μελών και του προσωπικού για τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου στη θεραπεία, εστιάζοντας  στην ομώνυμη παράσταση που πραγματοποιήθηκε στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού στις 30/3/2023 με τη δια ζώσης συμμετοχή των μελών από τη Θ.Κοινότητα στις Δικαστικές φυλακές και των μελών από τη Θ.Κοινοτητα των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θηβών μέσω βίντεο πλήρως προσαρμοσμένου στην παράσταση.

 

Μονάδα Οικογένειας:

Τα μέλη της μονάδας οικογένειας θα συμμετέχουν στις δράσεις των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ στις 17 και 18/6 στον Πειραιά,στο Θησείο και στο Σύνταγμα.