Συνεργασία με την ΑΜΚΕ « Οδύσσεια»

Η συνεργασία με την ΑΜΚΕ « Οδύσσεια», ξεκίνησε με την παρακολούθηση μαθημάτων ξυλουργικής στη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού και συνεχίστηκε με την κατασκευή ξύλινου επίπλου (παγκάκι) με τα μέλη του Κέντρου Υποδοχής Αποφυλακισμένων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Το παγκάκι αυτό θα τοποθετηθεί στην αίθουσα συμβουλίου εφετών στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, ως μία πράξη επανένταξης στην κοινωνία των ατόμων, που ενισχύθηκαν από το δικαστικό σώμα  να συνεχίσουν τη θεραπεία τους με όρο παρακολούθησης του προγράμματος  ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με στόχο την απεξάρτηση από τις ουσίες.

Παράλληλα, μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ παρακολουθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην Οδύσσεια με στόχο την προώθησή τους στην εργασία.

Η Ειρήνη Τσαλέρα, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αναφέρει για τη συνεργασία με την Odyssea:
Η συνεργασία με την Odyssea έδωσε στα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, εντός και εκτός σωφρονιστικού συστήματος, τη δυνατότητα να αντιληφθούν ότι η αισθητική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συνέπεια και την ανάγκη ύπαρξης ενός οράματος.
Η αποδοχή των μελών από τους συνεργάτες της Οδύσσεια έδωσε σε όλους την ελπίδα ότι υπάρχει όραμα για μια καλύτερη ζωή. Η συνεργασία των δύο φορέων κάνει πράξη το όραμα.
Η συνέχιση της συνεργασίας είναι ο κοινός παρονομαστής για την πραγματοποίηση των θεραπευτικών και εκπαιδευτικών στόχων των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ“.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *